Hírlevél
Kövess minket a facebook-on!

 

TOP termékek
Termékajánló
Neked mit jelent az alkotás öröme?- Szívhez szóló történetek az alkotásról
2015.12.07 21:35

Kazainé Gégény Mária

JÁTÉK AZ ÉLETEM!

Már gyerekkorom óta foglalkoztat a kreatív munka.

Talán 13 éves voltam, amikor egy babámnak a betelt matek füzetem borítójából másfél centiméteres cipőt varrtam pelenkaöltéssel.

Életem során kis kihagyással, de mindig előkerült a kézművesség. Kipróbáltam a kötést, makramézást, hímzést, majd 2003-ban az üvegfestéssel és a gyöngyfűzéssel kezdtem foglalkozni. Elvégeztem egy játék- és babakészítő szaktanfolyamot. Itt szerettem meg igazán a textilfigurák készítését, melyért köszönetet mondok Somné Grétikének, a tanfolyam vezetőjének.

 A nagyhalászi Petőfi Sándor Művelődési Ház 2007-ben meghirdetett „Április bolondja, bohóca kinek a kedvence lesz?” pályázatára készített bohócom különdíjas lett. Ekkor éreztem meg igazán, hogy nekem ebben az irányba kell elindulnom.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezetvédelmi pályázatára 2010-ben egy fából készült könyvet, a következő évben egy „ÖKO - buszt” készítettem ugyancsak fából, melyekkel különdíjat nyertem.

Több helyen tartottam kézműves foglalkozásokat Tiszateleken, Ibrányban, Nyíregyházán.

Néhány évvel ezelőtt, 2012-ben az Art Misszió Alapítvány jóvoltából Nyíregyházán a Térgalériában két kolléganőmmel közös kiállításunkat tekintették meg az érdeklődők, „JÁTÉK AZ ÉLETEM” címmel, melyen plüss macikat és nyuszikat mutattam be. 

Az alkotás számomra a kikacsolódást jelenti, döntő szerepet játszik az életemben. Játékokat készítek, főleg nyuszikat és macikat, de a gyöngyfűzés sem áll távol tőlem.

Engem az motivál, hogy az embereknek tetszik, amiket készítek. Egy jó visszajelzés nagy erőt ad. Úgy érzem, hogy az életem sínen van, remélem célba is ér.

Azt is mondhatnám, hogy JÁTÉK AZ ÉLETEM!

Vidám napot!

Kazainé Gégény Mária
Webáruház készítés