Hírlevél
Kövess minket a facebook-on!

 

TOP termékek
Termékajánló
Neked mit jelent az alkotás öröme?- Szívhez szóló történetek az alkotásról
2015.11.13 23:05

Szabó Mária írása

"Aztán a nénikémtől kaptam pár üvegfestéket. Ezzel kinyílt még egy ablak."
 
Az alkotásról kellene írnom, de az alkotás, (valószínűleg nem csak az én szememben) olyan összetett...! Olyan mint a szeretet. Nem beszélni kell róla, hanem Érezni azt. De egyszer mindenről szót kell ejteni, el kell mesélni. Mert aminek története van, az lehetőséget kap, hogy legenda lehessen. 
Nálam az alkotás írással kezdődött 11 évesen. Verseket írtam. Volt egy tanárnőm, egy mentorom, egy példaképem, aki felkarolt, elvitt versenyekre, kinyitotta a szemem minden alkotói tevékenységre. Kerámiáztam, nemezeltem, drótfát csináltam bátyámmal... Aztán a nénikémtől kaptam pár üvegfestéket. Ezzel kinyílt még egy ablak. Ezután már nem volt visszaút. Kipróbáltam minden kézművességet, ami az utamba került.
Amikor már pénzem is volt rá, olyan alapanyagokkal dolgozhattam, amit korábban elképzelni sem tudtam.  Megismerni újat, kipróbálni új technikát, csinálni valamit, ami Hasznos! Ezek a mottóim. Most is újdonságot fejlesztek ki. Számomra újdonság, de próbálok mindent a saját képemre, a saját ízlésemre, a fantáziámra formálni. És mindennek az ultra apropója, ha megmutathatom (ami önbizalmat ad), ha tetszést nyer (amiért örök hálám) , és ha haszna van (amire büszke vagyok). Na és ha pénzt is adnak érte...? Akkor az alkotás öröme kap egy új löketet, amiből még több alkotás lesz. 
3 és fél éve kezdtem el PupariumArt néven ékszereket készíteni. Meg kiegészítőket, meg mostanság jövök majd valami újjal! Ajtótáblák, ékszertartók , kicsit a fa világába visznek engem. Emellett két kisfiam (5 éves és 9 hónapos) nevelését alkotom nap mint nap. Ez a munkám most, és a kézművesség éjjelekre, lopott 10 percekre szorult, de nem bánom egy percig sem. Most a srácok a fontosak. Ahogy az életritmusunk változott, vele lassult le az alkotás üteme is. Érdekes, hogy amíg nem tudja az ember, mit is szeretne csinálni, addig idő milliomos. Amint rájön, hogy Igen! ez az! rögtön nincs rá ideje. Viszont annál jobban vágyik rá, tervezgeti, és még több örömet okoz, amikor végre eljön a "leülhetek az asztalomhoz". 
Pár dolgot mutatok, amivel manapság foglalkozom. Ékszerek, sáltűk, karácsonyfacsúcsdísz...
PupariumArt a Facebookon

Köszönöm a figyelmet! Örömteli alkotást mindenkinek!

 

Írd meg te is a saját történetedet, küldd be, és nyerj egy kreatív ajándékcsomagot!

RÉSZLETEK ITT

 

Tetszett a történet? Itt alul írhatsz róla véleményt, kérdezhetsz az alkotótól!

Webáruház készítés